Artikelen om je goed te voelen

Je ademhaling is één van de meest krachtige instrumenten die je hebt. Je kunt er je lichaamsprocessen mee beïnvloeden.  Je bent er vaak niet van bewust, maar als je start met jouw ademhaling bewust te gebruiken, dan wordt het je grootste kracht.
Je kunt de staat van stress van je lichaam per direct veranderen door regelmatig ademhaling oefeningen te doen. Het belangrijkste is dat je uitademhaling langer is dan je inademhaling.
Elke emotie geeft een reactie in je lichaam. Soms merk je dat zelf, je voelt bijvoorbeeld je hartslag omhoog gaan, buikpijn een druk op de borst of keel. Oftewel je denkt iets en je lichaam reageert (of je er nu bewust van bent of niet). Op het moment dat je emoties opkropt, kan dit op langere termijn ziekte veroorzaken.
Alles wat je denkt geeft onmiddellijk een reactie op je zenuwstelsel. Denk maar eens dat je nu in een citroen bijt. Je proeft het zure van het citroen al in je gehemelte. Je zenuwstelsel activeert je speekselklieren. Die op haar beurt sap activeren in je mond. En het mooie van dit systeem. Het is niet echt gebeurd. Je hebt het net zelf bedacht.
Je lichaam en onbewuste brein onthouden precies datgene wat jou stress geeft. Daarom kan het dat je hartkloppingen krijgt als je een hond hoort blaffen., omdat je misschien ooit door een hond bent gebeten. Hoe zit dat dan precies en wat kun je eraan doen?
Wij als mens zijn in staat dingen te bereiken, dat we ons nu nog niet eens voor mogelijk kunnen houden! Dat is natuurlijk fantastisch.... tot je er last van hebt. Dat al het beredeneer over het verleden of toekomst de overhand krijgt. Dat je niks anders meer kunt dan denken aan alles wat er is gebeurd of zou moeten gebeuren
Je hebt je voorgenomen om het vanaf nu anders te doen. Vanaf nu ga je gezond leven en ga je je auto 5 straten verderop parkeren om extra in beweging te komen. Vanaf nu ga je stoppen met nagels bijten. Vanaf nu ga je elke dag mediteren. Je kent het misschien wel, je hebt een fantastisch plan, maar na een aantal weken blijk je niet door te hebben gezet. Hoe kan dit? Hoe kan het dat je terugvalt in oude patronen?
Je wilt veel meer gaan leven volgens je eigen voorwaarden. Door de dingen te doen die jij leuk vindt! Alleen weet je soms even niet meer wat dat is. Misschien wel, omdat je te lang hebt geleefd volgens de verplichte agenda, zodat je gewoonweg nooit meer stil staat bij wat je nou werkelijk wilt. Deze 2 vragen geven jou direct de focus terug.
Als jij somber bent, moe, negatief, last hebt van stress of je gewoon niet goed voelt dan is dat altijd aan je te zien via je non-verbale lichaamshouding. Ook al zeg je het niet, als mensen goed kijken zullen ze wat aan je zien.
Ik kwam erachter dat door het opschrijven van frustraties en dat 100% erkennen, dat dit deuren opent om gelukkiger te zijn. Want op elke moment dat je negeert dat er frustraties zijn, dan stop je eigenlijk een deel van jezelf weg.
Heb je alles voor elkaar en voel je je gelukkig? Of knaagt er misschien nog wat? Heb je het idee dat je misschien wat mist? Als je dat idee hebt, dan kan het zijn dat je iets mist binnen de fundamentele behoeften die ieder mens heeft.
Je doet er alles aan om je werk zo goed mogelijk te doen. Je doet je best om zo aardig mogelijk te zijn tegen mensen. Je spant je in om je huis zo schoon mogelijk te maken. Je doet je best, om het zo goed mogelijk te doen. Om een goed leven te leiden. Om een goed mens te zijn om zo waardevol mogelijk te zijn voor anderen. Je doet je best, omdat je het goed wilt doen. Maar wat nou als dit eigenlijk helemaal niet werkt?
Hoe concreter je een doel voor ogen hebt, hoe realistischer het is om dit te behalen. Als je dit namelijk nog niet helder hebt, dan kun je er ook niet constructief naartoe gaan.
Misschien herken je dit wel: Je leven is op zich best prima, maar je hebt toch het gevoel dat er ergens nog wat knaagt.
Heb jij in huis een ruimte waar je ongestoord kunt zitten? Waar er ruimte is om te mediteren en visualiseren, om creatief te zijn, waar je gedachten op kunt schrijven in je notitieboek en/of gewoon lekker je eigen muziek kunt luisteren?
Je hebt een plan in je hoofd. Een helemaal uitgedacht en helder idee. Je vindt het fantastisch en tegelijkertijd ook een beetje eng.
Je hebt het helemaal gevonden. Je doet steeds meer wat je graag wilt, je hebt echt het gevoel dat je op de juiste rails zit, op het spoor die speciaal voor jou is aangelegd.
Ik zag onlangs de film ´Office Space´ met Ron Livingston, Jennifer Aniston en David Herman. Daarin werd de vraag gesteld: ‘Wat zou jij gaan doen als je 1 miljoen euro zou winnen?’
Stel, je hebt het allemaal perfect voor elkaar: je hebt een fijn huisje, leuke vrienden, een goede band met familie en werk wat hélemaal bij je past en waar je ook nog eens lekker mee verdient.