Een relaxte inspiratieruimte creëeren

 

Heb jij in huis een ruimte waar je ongestoord kunt zitten? Waar je niet lastig wordt gevallen door je kinderen of je partner en waar je een enorm fijn gevoel krijgt gelijk als je binnenkomt? Waar er ruimte is om te mediteren, om creatief te zijn, te visualiseren, waar je gedachten op kunt schrijven in je notitieboek, en/of gewoon lekker je eigen muziek kunt luisteren. Nog niet? Ik geef je in dit blog tips om jouw inspirerende ruimte te creëeren!

Tip 1

Kies een ruimte die voor jou fijn aanvoelt en die eigenlijk geen ander doel dient op dit moment. Kies bijvoorbeeld die kamer die nu op dit moment niet benut wordt; zoals een kantoorruimte, logeerkamer of zolder. Heb je geen aparte ruimte? Kies dan een ruimte die in ieder geval afsluitbaar is en waar je in een paar minuten je eigen plek van kunt maken (dit doe ik bijvoorbeeld).

Tip 2

Zorg dat er een kussen of meerdere kussens liggen waar je op kunt zitten voor een meditatie. Als je op een kussen zit is het makkelijker om rechtop te zitten. Met name als je het kussen niet te veel naar voren hebt. Je moet dus een lichte holling creëeren in je rug.

Tip 3

Hang op de muur je moodboard en je vision board op. Een moodboard is een collage van inspirerende plaatjes die je hebt getekend of verzameld uit tijdschriften. Je krijgt er een goed gevoel bij om er naar te kijken. Dit kan trouwens ook gewoon 1 plaatje zijn.

Vision Board

Vision Board

Een vision board is een heel specifiek moodboard. Je gaat namelijk namelijk exact je doelen verbeelden (dus dit heel specifiek uittekenen of er concrete plaatjes bij zoeken) met de datum wanneer je dit gehaald wilt hebben en hoe je weet dat je een doel hebt behaald. Je kunt dit verrijken met specifieke intenties die jij bij deze doelen denkt nodig te hebben.

Door elke dag naar je mood- of visionboard te kijken, creëer je in je hersenen een stimulans om hier ook daadwerkelijk in te gaan geloven. Een vorm van autosuggestie. Dit betekent dat je hersenen (en je onbewuste) door herhaling steeds meer gaat geloven wat je regelmatig hoort of ziet. Dit gegeven kun je perfect als bewust middel inzetten om je doelen te behalen. 

Tip 4

Zorg dat er materiaal voor handen is om creatief te zijn. Leg een mooi notitieboek klaar, pennen, stiften, schaar, dik papier of karton en voldoende tijdschriften. Juist na een meditatie of na even rustig in je eigen inspiratieruimte te hebben gezeten kunnen ideëen ontstaan. Door materiaal voorhanden te hebben kun je deze gelijk opschrijven of verwerken in minicollages op dik papier of karton.

Tip 5

Zet planten in je kamer neer! Groen geeft energie en door planten te hebben in deze ruimte zorg je gelijk voor zuurstof.
De NASA heeft in 1989 onderzoek gedaan naar diverse planten en de mogelijkheden om schadelijke stoffen binnenshuis op te nemen en om te zetten. Het volledige report kun je hieronder downloaden.

Het omzetten van schadelijke stoffen door planten binnenshuis

Inspireer elkaar!

Heel veel succes met je nieuwe inspiratiekamer! Ik vind het heel leuk om jouw ideëen te horen op Facebook @dekunstvandoen of je inspiratiekamer of moodboard te zien op Instagram #dekunstvandoen!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Je ontvangt dan regelmatig een mail met leuke blogs over inspirerende personen, boeken, films en nieuwtjes met betrekking tot het behalen van doelen en het leven naar je potentieel.

0 reacties

Laat jouw reactie achter