Wat zou jij doen met 1 miljoen?

Ik zag onlangs de film ´Office Space´ met Ron Livingston, Jennifer Aniston en David Herman. Daarin werd de vraag gesteld: ‘Wat zou jij gaan doen als je 1 miljoen euro zou winnen?’ Een vraag die veel mensen zichzelf misschien wel eens gesteld hebben. Je gaat even dromen en na 5 minuten ga je weer verder met je leven. Maar…. wat nou….. als je NU dezelfde dingen zou gaan besluiten zónder dit 1 miljoen?

Wat zou je meteen veranderen?

Stel jezelf eens voor dat je 1 miljoen zou winnen. Wat zou jij dan meteen gaan doen? Zou je dan misschien stoppen met je werk? Zou je gaan reizen? Zou je een ander huis kopen? Verhuizen misschien? Gaan emigreren naar Australie?
Stel, je bedenkt dat je je baan gaat opzeggen…. Maar waarom wil je je baan eigenlijk opzeggen? Is werk letterlijk ‘werk’ voor jou? Alleen een middel om rond te komen, om geld te verdienen en niks meer dan dat? Hoe kan dit dan? Vraag je jezelf wel eens af of je gelukkig wordt van je baan? Werk je om te werken of werk je omdat je het leuk vindt? Of beide misschien?

Werk je om te werken, omdat je het leuk vindt of beide?

Neem een besluit

Zou het niet mooi zijn én gelijk een mooi streven dat jouw werk niet aanvoelt als werk, maar als iets dat je graag doet. Werk dat je zou blijven doen ook als je 1 miljoen zou winnen? Stel nou jezelf eens de activiteiten voor die je zou gaan doen, zonder dat je afhankelijk bent van geld. Wát zou jij dan doen? Probeer niet te denken in de onmogelijkheden, in de beren op de weg. Onbewust sluit je dan de wegen naar deze verandering. Heb allereerst vertrouwen! Waar een wil is is altijd een weg. Een verandering heeft tijd nodig en gaat niet van de 1 op de andere dag. Maar de eerste stap is altijd het besluit, jouw keuze dat je voor iets wilt gaan.

Wat ga je doen?

Want 1 miljoen winnen klinkt mooi…en laten we heel eerlijk zijn, het ís ook fantastisch! Maar op een gegeven moment heb je misschien wel genoeg van het reizen. Je bent een keer uitgekocht met nieuwe spullen en helaas heeft je omgeving geen 1 miljoen, dus je kunt niet hele dagen bij mensen koffie gaan drinken. Dus dan rest weer de vraag.. ‘Wát zou JIJ dan gaan doen?’

En voor wat betreft de film ‘Office Space’… aanrader! Een makkelijk wegkijkende film met regelmatig een leuke twist over het ‘geluk’ van werk en geld.

Ik ben benieuwd naar jullie dromen met 1 miljoen!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Je ontvangt dan regelmatig een mail met leuke blogs over inspirerende personen, boeken, films en nieuwtjes met betrekking tot het behalen van doelen en het leven naar je potentieel.

0 reacties

Laat jouw reactie achter