Hoe plan je jouw doel

Je hebt een plan in je hoofd. Een helemaal uitgedacht en helder idee. Je vindt het fantastisch en tegelijkertijd ook een beetje eng. Want eigenlijk is het een best groots plan. Zo groot dat je eigenlijk al bijna afhaakt voordat je er aan begonnen bent. Want hoe ga je dat voor elkaar krijgen? Hoe ga je komen daar wat je hebt bedacht? Ofwel hoe plan je jouw doel?

Laat ik meteen met de deur in huis vallen. Jij kunt alles bereiken waarmaken waar je echt een absoluut 100% geloof en vertrouwen in hebt. Geloof en vertrouw jij er volmondig dat jij jouw plan voor elkaar krijgt? Dan sta je nu waarschijnlijk al in de startblokken om meteen van start te gaan en kun je de 1e stap overslaan. Heb je dit geloof en vertrouwen nog niet zo sterk; sta dan eerst even stil bij de eerste stap.

Stap 1: werk aan je geloof en vertrouwen in je doel.

Stel jezelf de volgende vraag: hoe kan het dat ik er nog niet genoeg vertrouwen in heb om dit doel te bereiken? Wil ik het eigenlijk wel echt? Is je antwoord volmondig ja, stel jezelf dan de vraag; wat houdt me tegen? Is je antwoord nee; wat wil je dan wél?

Stap 2: wat zie je jezelf nú al doen?

Je hebt het helemaal helder, je weet wat je wilt én je hebt er volledig vertrouwen in dat je het kunt bereiken, alleen hóe dan? Start om te beginnen met je einddoel op te schrijven. Je wilt bijvoorbeeld die fantastische baan als marketing medewerker. Dát schrijf je als eerste op. Wat is het stapje dat daar nét onder ligt? Bijvoorbeeld: op sollicitatiegesprek bij dát bedrijf. Een stapje die daar weer onder ligt is een sollicitatiebrief schrijven etc. Etc. Je gaat net zolang de stappen terug uitschrijven, totdat je bij iets denkt… hé wácht eens even, dít zie ik mezelf nú al doen! En dát is dus je start moment!

Ga vanaf je einddoel steeds een stapje terug!

Stap 3: Begin!

Albert Einstein zei ooit;
“insanity is doint the same thing over and over and expecting the same results”

Ofwel als je nu blijft doen wat je altijd deed, dan zul je dit leven blijven houden wat je nu hebt. Het enige dat nu nog tussen jou en je te bereiken doel staat is beginnen! Zo makkelijk is het dus. Start met de stap die jij net hebt opgeschreven wat jij jezelf nú al ziet doen. En alleen dán ben je bezig om op jouw eigen wijze jouw doelen realistische te realiseren.

Succes!

P.s vind je het lastig om je doel helder op papier te krijgen? In dit blog kun je meer lezen over de kunst van duidelijke doelen stellen.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Je ontvangt dan regelmatig een mail met leuke blogs over inspirerende personen, boeken, films en nieuwtjes met betrekking tot het behalen van doelen en het leven naar je potentieel.

Alles heeft effect op alles. Kleuren hebben invloed op je, muziek, gedachten. Alles beïnvloedt jouw wereld. Jouw blik en visie. En daaropvolgend wat je doet. Hoe je je gedraagt en beweegt in de wereld. Kunst zien en dat verwoesten. Dat gebeurde met het werk van Barnett Newman met zijn schilderij: ‘Who’s afraid of Red, Yellow and Blue. Dit inspireerde mij tot het maken van dit filmpje.
Soms word ik geraakt en dat inspireert me enorm. Dat een regisseur het voor elkaar krijgt om iets te maken waarbij alles klopt. Dat het opeens geen film meer is, maar dat het echt wordt. Omdat je het voelt. Omdat je gegrepen wordt. Zoals in deze beroemde scene uit de film: ‘Braveheart’. Waarbij William Wallace zijn beroemde speech houdt om het leger te laten vechten voor de vrijheid
Een geweldig mooie filmscene uit: 'The Notebook' over de vraag der vragen: ‘Wat wil je eigenlijk? Deze vraag heeft mij de afgelopen jaren zo vaak bezig gehouden? Het lijkt een makkelijke vraag, maar als je die écht serieus aan jezelf gaat stellen... De mogelijkheid dat je zélf kunt bepalen om een draai aan jouw leven te geven.. een totale omslag van denken.
2 reacties

Laat jouw reactie achter