Hoe plan je jouw doel

Je hebt een plan in je hoofd. Een helemaal uitgedacht en helder idee. Je vindt het fantastisch en tegelijkertijd ook een beetje eng. Want eigenlijk is het een best groots plan. Zo groot dat je eigenlijk al bijna afhaakt voordat je er aan begonnen bent. Want hoe ga je dat voor elkaar krijgen? Hoe ga je komen daar wat je hebt bedacht? Ofwel hoe plan je jouw doel?

Laat ik meteen met de deur in huis vallen. Jij kunt alles bereiken waarmaken waar je echt een absoluut 100% geloof en vertrouwen in hebt. Geloof en vertrouw jij er volmondig dat jij jouw plan voor elkaar krijgt? Dan sta je nu waarschijnlijk al in de startblokken om meteen van start te gaan en kun je de 1e stap overslaan. Heb je dit geloof en vertrouwen nog niet zo sterk; sta dan eerst even stil bij de eerste stap.

Stap 1: werk aan je geloof en vertrouwen in je doel.

Stel jezelf de volgende vraag: hoe kan het dat ik er nog niet genoeg vertrouwen in heb om dit doel te bereiken? Wil ik het eigenlijk wel echt? Is je antwoord volmondig ja, stel jezelf dan de vraag; wat houdt me tegen? Is je antwoord nee; wat wil je dan wél?

Stap 2: wat zie je jezelf nú al doen?

Je hebt het helemaal helder, je weet wat je wilt én je hebt er volledig vertrouwen in dat je het kunt bereiken, alleen hóe dan? Start om te beginnen met je einddoel op te schrijven. Je wilt bijvoorbeeld die fantastische baan als marketing medewerker. Dát schrijf je als eerste op. Wat is het stapje dat daar nét onder ligt? Bijvoorbeeld: op sollicitatiegesprek bij dát bedrijf. Een stapje die daar weer onder ligt is een sollicitatiebrief schrijven etc. Etc. Je gaat net zolang de stappen terug uitschrijven, totdat je bij iets denkt… hé wácht eens even, dít zie ik mezelf nú al doen! En dát is dus je start moment!

Ga vanaf je einddoel steeds een stapje terug!

Stap 3: Begin!

Albert Einstein zei ooit;
“insanity is doint the same thing over and over and expecting the same results”

Ofwel als je nu blijft doen wat je altijd deed, dan zul je dit leven blijven houden wat je nu hebt. Het enige dat nu nog tussen jou en je te bereiken doel staat is beginnen! Zo makkelijk is het dus. Start met de stap die jij net hebt opgeschreven wat jij jezelf nú al ziet doen. En alleen dán ben je bezig om op jouw eigen wijze jouw doelen realistische te realiseren.

Succes!

P.s vind je het lastig om je doel helder op papier te krijgen? In dit blog kun je meer lezen over de kunst van duidelijke doelen stellen.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Je ontvangt dan regelmatig een mail met leuke blogs over inspirerende personen, boeken, films en nieuwtjes met betrekking tot het behalen van doelen en het leven naar je potentieel.

Je ademhaling is één van de meest krachtige instrumenten die je hebt. Je kunt er je lichaamsprocessen mee beïnvloeden.  Je bent er vaak niet van bewust, maar als je start met jouw ademhaling bewust te gebruiken, dan wordt het je grootste kracht.
Je kunt de staat van stress van je lichaam per direct veranderen door regelmatig ademhaling oefeningen te doen. Het belangrijkste is dat je uitademhaling langer is dan je inademhaling.
Elke emotie geeft een reactie in je lichaam. Soms merk je dat zelf, je voelt bijvoorbeeld je hartslag omhoog gaan, buikpijn een druk op de borst of keel. Oftewel je denkt iets en je lichaam reageert (of je er nu bewust van bent of niet). Op het moment dat je emoties opkropt, kan dit op langere termijn ziekte veroorzaken.
2 reacties

Laat jouw reactie achter