Over Nicole

Als ik mezelf omschrijf dan dan passen de begrippen creatief, sportief en heel geïnteresseerd in de mens het beste bij mij. Ik vind ons als mens heel fascinerend. Zowel het menselijk lichaam als ook de mens in z’n geheel. Wat beweegt ons om te doen wat we doen? Waarom we zijn wie we zijn? Mijn interesses zette mij ertoe aan om zowel de studie: Media & Entertainment Management te voltooien als ook de studie Fysiotherapie. In 2015 zette ik mijn eigen praktijk: Livencare op. 

Creativiteit

Miljoenen ideeën en concepten. Altijd aan het creëren. Ik heb lang het gevoel gehad dat ik in mijn creativiteit een keuze moest maken en dat wilde ik helemaal niet. Want ik was niet alleen ‘iemand die concepten uitdenkt’ of alleen maar ‘iemand die ideeën bedenkt’ of die anderen helpt in mijn praktijk). Ik hou bijvoorbeeld ook van schilderen en tekenen, van schrijven en verhalen creëren en dat weer tot uiting brengen in films. En op het moment dat ik dat volledig ging omarmen en ook ging geloven dat alles naast elkaar kan bestaan en elkaar kan versterken, toen vielen bij mij puzzelstukjes op z’n plek. Ik hoef niet te kiezen. Alles bij elkaar is wie ik ben.

Persoonlijke Ontwikkeling

Je weet niet wat je niet weet. Ik hou ervan om te leren en open te staan voor nieuwe ervaringen. En ook om eerlijk te blijven naar mezelf. Wie ben ik nou echt? Wat zijn mijn angsten, waar loop ik tegenaan? De afgelopen jaren heb ik me veel bezig gehouden met deze vragen en heb veel cursussen en opleidingen hierin gevolgd (NLP practitioner en master, het jaarprogramma van 365 dagen succesvol en diverse trajecten van Michael Pilarczyk). Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik altijd bezig was met alles buiten mij en zo liet bepalen wat ik deed. Altijd bezig met erkenning zoeken in plaats van het vanuit mezelf te doen. Wat wil ik zelf eigenlijk creëren en doen? Wat wil ik bijdragen aan de wereld? Niet van buiten naar binnen, maar van binnen naar buiten. 

“Ik geloof dat je vooral moet doen wat je voelt.”

De kunst van doen

Mijn kracht zit in het doen. Ik probeer altijd alles. Ik geloof ontzettend in mogelijkheden en dat je tot veel meer in staat bent dan je zelf nu op dit moment ook maar voor kunt stellen. In mijn beleving kun je daar ook alleen maar achterkomen als je ermee aan de slag gaat. Dan kom je er vanzelf achter wat je nodig hebt en wat wel of niet kan. Als je het niet probeert, dan weet je het nooit. Dat is gelijk mijn valkuil, want soms probeer ik teveel naast elkaar en is het opeens een chaos. Maar dat lost zich altijd ook wel weer op.

Eerlijk zijn

Ik hou er erg van om open en eerlijk te zijn. Naar hoe het met mij gaat en hoe het is om iets te creëren. Welk proces daar mee gemoeid gaat. Hoe eerlijker ik ben hoe meer ik me kan verbinden met mezelf en aan anderen. Het hoeft namelijk niet altijd goed te gaan. Iedereen is mens en juist nu in deze tijd van sociale media waar de mooiste plaatjes worden vertoond is het belangrijk om een reëel beeld te blijven schetsen. Zodat er geen druk of onrealistische verwachtingen hoeven te ontstaan.

Ik wil graag bijdragen aan een mooiere wereld door mensen te laten zien hoe mooi de wereld al is. Om via creatieve projecten mensen inzichten te geven en te inspireren van alles wat er al is.