Hoe kom je sneller waar je wilt zijn

Je hebt het helemaal gevonden. Je doet steeds meer wat je graag wilt, je hebt echt het gevoel dat je op de juiste rails zit, op het spoor die speciaal voor jou is aangelegd. Alleen.. het gaat niet snel genoeg. Je hebt het gevoel dat je wordt tegengehouden, dat sommige dingen niet lopen zoals je van tevoren had gedacht. Hoe kom je wel sneller waar je wilt zijn?

Laat ik gelijk met de deur in huis vallen. Ga eerst eens eventjes rustig zitten. Dat zegt mijn vriend ook altijd tegen mij als ik weer met 100 en 1 dingen tegelijk bezig ben. Ga eens achterover leunen en en gun jezelf de tijd om na te denken over wat je allemaal hebt gedaan en nu mee bezig bent. En wees onwijs blij dat jij bent waar je nu bent! Drink er een lekkere latté op.

“Ga eerst eens eventjes rustig zitten en drink er een lekkere latté op”

Wees trots waar je nu bent

Je bent namelijk niet voor niks gekomen daar waar je nu bent. Het is al super fijn dat je bezig bent met waar je graag mee bezig wilt zijn. Je weet het misschien zelf niet, maar heel veel mensen bewonderen jou. Jij bent bezig met dingen te doen die je graag wilt doen. Jij hebt vertrouwen en geloof in je eigen kunnen. Anders zou je nu niet doen wat je nu deed. Wees super trots op jezelf!

De vraag die op dit moment heel waardevol voor jou is is waarom je graag sneller ergens wilt komen dan op het tempo hoe het nu gaat? Ben je dan nu op dit moment niet tevreden? Wat veroorzaakt die ontevredenheid? Ga je niet snel genoeg of had je misschien te hoge verwachtingen? Was je op voorhand wellicht niet realistisch?

Ga je niet snel genoeg of had je misschien te hoge verwachtingen?

Voorbeeld

Je hebt besloten om wat aan je gewicht te doen. Je hebt eindelijk de stap genomen om écht iets te veranderen in je leefstijl op een manier die bij jou past. Echter merk je dat de kilo’s er wat minder snel afvliegen dan van tevoren gedacht. Nou kan dit heel deprimerend werken, je bent er immers super serieus mee bezig. Dit kan vervolgens het resultaat hebben dat je jouw nieuwe leefstijl wat minder serieus neemt met als gevolg dat het resultaat nóg minder is dan je hoopte. Een gedachte kan vervolgens ontstaan ‘het werkt toch niet goed, laat ik er maar mee ophouden’. En weg is je hele plan, je voornemen, je streven.

Neem je verwachtingen onder de loep

Wat zou je kunnen doen om dit te voorkomen? Of wat zou je kunnen doen als je bij jezelf opmerkt dat je niet snel genoeg gaat? Neem eens bewust de tijd om je verwachtingen onder de loep te nemen. Wat zijn eigenlijk je doelen? Bespreek die doelen dan eens met mensen die ervaring hebben in datgene dat jij wilt. In bovenstaand voorbeeld zou je met ervaringsdeskundigen kunnen praten. Dus mensen die daadwerkelijk bewust wat aan zijn of haar gewicht hebben gedaan of met experts in het vakgebied.

Neem je doelen onder de loep, vraag advies en pas ze realistisch aan

Verwacht dat het tijd kost

Verwacht dat het tijd kost

Dit geldt natuurlijk ook voor ander dingen, dus bijvoorbeeld als je net een onderneming bent gestart en het loopt nog niet zoals je had gehoopt, of je wilt een fantastische speech geven in het openbaar en het gaat nog niet zoals je wilt (zoals mij overkwam). Of je hebt eindelijk de stap gemaakt om te beginnen met hardlopen en je kunt nog niet zo lang lopen als je had gedacht. Zo zijn er legio voorbeelden te noemen van verwachtingen die je van tevoren had en die niet zo lopen als je had gehoopt. We willen vaak zo veel en het liefst zo snel mogelijk. Alleen helaas werkt dat gewoon niet zo. Je bent niet van de 1 op andere dag iets wat je in je hoofd gewoon zo even had gedacht.

Maak realistische doelen

Het draait allemaal om realistisch doelen stellen en vervolgens blijven doen. En wow, wat kunnen we dan ook anderen nog meer waarderen die onze grote voorbeelden zijn! Zij zijn ook niet zomaar gekomen waar ze zijn. Ook zij hebben er doelbewust, met realistische verwachtingen en met volharding langere tijd aan moeten werken. Wees trots waar je nu bent. Je bent gewoon al heel goed bezig!
Succes!

P.s wil je een plan om stapsgewijs toe te werken naar jouw doel? Lees dat het artikel ‘hoe plan je je jouw doel’

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Je ontvangt dan regelmatig een mail met leuke blogs over inspirerende personen, boeken, films en nieuwtjes met betrekking tot het behalen van doelen en het leven naar je potentieel.

0 reacties

Laat jouw reactie achter