Waarom je blij kunt worden van tegenslagen

Stel, je hebt het allemaal perfect voor elkaar: je hebt een fijn huisje, leuke vrienden, een goede band met familie en werk wat hélemaal bij je past en waar je ook nog eens lekker mee verdient. Op papier in ieder geval een perfecte situatie. En voor buitenstaanders ook! Alleen… weet jij dit ook? Is dit een normale situatie voor jou of heb je ook de andere kant van de medaille gezien?

Kun je echt optimaal blij worden van je droomhuis hier altijd al hebt gewoond? Kun je genieten van je gezondheid als je nooit ziekte hebt gekend? Kun je vrede in je land waarderen als je nooit oorlog hebt gekend? Geld als je nooit in de situatie bent geweest om geen geld te hebben?

Kun je geld écht op waarde schatten als je dit altijd hebt gehad?

Hoe kan het eigenlijk dat zoveel mensen bezig zijn met vernieuwing? Een verbouwing in het huis, een cursus volgen, nieuwe kleren kopen, een andere auto, vakantie in een ander land, nieuwe ervaringen opdoen in welke vorm dan ook…
Is het niet zo dat mensen vernieuwing nodig hebben om te weten dat ze leven! Als wat even perfect is, is op de langere termijn een gewoonte. En een gewoonte is normaal en kan soms zelfs saai gevonden worden. Saai, omdat het geen uitdaging is voor de ziel. Mensen hebben het nodig om vernieuwing op te zoeken. Er is niet zoiets als hét pefecte leven dat altijd blijft, omdat van nature de behoefte bestaat om te groeien. En deze groei kan alleen komen als je geconfronteerd wordt met iets dat je niet wilt. En als deze confrontatie er niet is, dan wordt groei op andere manieren gezocht.

Dus, waarom je blij kunt worden van tegenslagen? Hoe dieper het dal waar je in zit, hoe groter de berg en dus ook de piek waar je daarna op kunt staan! Zoals Michael Pilarczyk mooi verwoorde:

‘Je kunt alleen in een dal zitten als je tussen twee pieken staat van een berg’

Wees dankbaar voor je dal, jouw ervaring met dat wat je níet wil. Je hebt de kans gekregen om je volledig te realiseren dat wat je wél wilt. Verder dan je dal kun je niet dalen. Donkerder dan het donkerste puntje van de nacht kan het niet worden. Daarna wordt het altijd weer licht.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Je ontvangt dan regelmatig een mail met leuke blogs over inspirerende personen, boeken, films en nieuwtjes met betrekking tot het behalen van doelen en het leven naar je potentieel.

0 reacties

Laat jouw reactie achter