Deze 2 vragen geven jou direct meer inzicht in wat je wilt

Je wilt veel meer gaan leven volgens je eigen voorwaarden. Door de dingen te doen die jij leuk vindt! Alleen weet je soms even niet meer wat dat is. Misschien wel, omdat je te lang hebt geleefd volgens de verplichte agenda, zodat je gewoonweg nooit meer stil staat bij wat je nou werkelijk wilt. De onderstaande 2 vragen geven jou direct de focus terug.

Het kost hooguit 5 minuten van je tijd. Ondanks dat het een korte oefening is is het wel belangrijk dat die tijd echt jóuw tijd wordt. Dus zet een chill muziekje aan, pak een heerlijke kop koffie of thee en ga ergens zitten waar jij ongestoord kunt werken. Pak een pen en papier en op het moment dat jij helemaal ontspannen bent, beantwoord dan de volgende vragen:

Vraag 1: Op welke momenten ervaar jij super veel energie?

Het maakt niet uit wat dat is. Het kan zijn dat dit op je werk is, of als je een boek aan het lezen bent of aan het koken bent of juist met vrienden bent. Schrijf alles op wat maar in je opkomt. En het belangrijkste; wees specifiek! Wat zorgde er nou voor dat je juist op die momenten veel energie had? Wat is nou dat specifieke verschil dat het verschil maakte? Hoe beter je dit weet, hoe beter je dit ook weer op kan zoeken.

Vraag 2: Wat deed jij graag als kind?

Waar was jij altijd mee bezig? Op welke plekken was jij te vinden? Schrijf wederom alles op wat er maar in je opkomt. Het maakt daarbij niks uit of je het nu niet meer doet. Schrijf op wáár (in huis) je vaak te vinden was en wát je vaak aan het doen was. En of je dan vaak alleen was of samen. (Tekst gaat onder foto verder).

 

“Krijg inzicht in wat je leuk vindt!”

De eerste vraag geeft direct inzicht in wat je leuk vindt. Draai het maar om. Als jij iets doet wat jij leuk vindt, dan bruis je van energie! Dus op dit moment te weinig dingen doet waar je energie van krijgt, dan ben je te weinig bezig met wat jij wilt. En dan kan het dus goed zijn dat je vaak moe bent bijvoorbeeld. De kunst is dus deze schakel te doorbreken. Wellicht heb je geen zin om dingen te doen, juist omdat je moe bent. Maar als je juist iets gaat doen wat je leuk vindt, dan creëer je weer energie.

Als jij iets doet wat je leuk vindt, dan bruis je van energie!

De tweede vraag gaat over wie jij van nature bent. Als kind ben je niet bezig met de vraag wat anderen van je denken. Je bent juist aan het proberen en nadoen. En je gaat vanzelf doen wat jij leuk vindt, afhankelijk van jouw karakter. Een terugblik op jezelf als kind geeft dus óók inzicht in wat jij van nature graag deed.

Merk vanaf nu bewust op als je iets doet waar je energie van krijgt. Als je echt zin hebt om iets te doen. Op het moment dat jij hier echt stil bij gaat staan, dan krijg je steeds meer inzicht in wat jij nou werkelijk graag doet. Pas als je bewust bent, kun je er ook bewust voor kiezen. En hoe gerichter jouw keuze, hoe beter al jouw acties (jouw gedrag) in lijn zijn met wat jij werkelijk wilt doen!

Heel veel succes!

Alles heeft effect op alles. Kleuren hebben invloed op je, muziek, gedachten. Alles beïnvloedt jouw wereld. Jouw blik en visie. En daaropvolgend wat je doet. Hoe je je gedraagt en beweegt in de wereld. Kunst zien en dat verwoesten. Dat gebeurde met het werk van Barnett Newman met zijn schilderij: ‘Who’s afraid of Red, Yellow and Blue. Dit inspireerde mij tot het maken van dit filmpje.
Soms word ik geraakt en dat inspireert me enorm. Dat een regisseur het voor elkaar krijgt om iets te maken waarbij alles klopt. Dat het opeens geen film meer is, maar dat het echt wordt. Omdat je het voelt. Omdat je gegrepen wordt. Zoals in deze beroemde scene uit de film: ‘Braveheart’. Waarbij William Wallace zijn beroemde speech houdt om het leger te laten vechten voor de vrijheid
Een geweldig mooie filmscene uit: 'The Notebook' over de vraag der vragen: ‘Wat wil je eigenlijk? Deze vraag heeft mij de afgelopen jaren zo vaak bezig gehouden? Het lijkt een makkelijke vraag, maar als je die écht serieus aan jezelf gaat stellen... De mogelijkheid dat je zélf kunt bepalen om een draai aan jouw leven te geven.. een totale omslag van denken.
0 reacties

Laat jouw reactie achter