“Praktijk Livencare in Lievelde”

Welkom in mijn praktijk

Voor behandelingen kun je terecht in mijn praktijk in Lichtenvoorde. Ik geef totale lichaamsbehandelingen op basis van de geïntegreerde therapie. Je hele lichaam wordt daarbij nagekeken en behandeld.

Embryonal Integrated Therapy

In mijn praktijk geef ik holistische totale lichaamsbehandelingen op basis van de Embryonal Integrated Therapy. Dit is een APK voor je hele lichaam, waarbij elke behandeling je hele lichaam wordt nagekeken en ook behandeld. Het is een methode gedoceerd en ontwikkeld door osteopaat: dr. Frank de Bakker.

De behandeling komt in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding vanuit de zorgverzekering, indien je alternatieve geneeswijzen in je pakket hebt zitten.

Meer informatie

Wat houdt de Totale Lichaamsbehandeling in?

De totale lichaamsbehandeling is een holistische methode op basis van de geïntegreerde therapie. Al je klachten, bijvoorbeeld: pijn, stijfheid, vermoeidheid, darmklachten worden in z’n geheel meegenomen en nagekeken middels een specifiek testschema. Niks wordt los van elkaar gezien, omdat je altijd een geheel bent als mens. Alles staat met elkaar in verband. Elke behandeling opnieuw wordt je hele lichaam nagekeken, behandeld en getest. De effecten merk je vaak direct op.

De behandeling bestaat uit gerichte massagetechnieken, waarbij je zult merken dat ik je (ook) behandel op andere plekken dan je lichamelijke klacht. Dat komt omdat de uiting van de pijn of beperking vaak niks zegt over waar je klacht ontstaat. Op deze manier probeer ik de daadwerkelijke oorzaak aan te pakken. Indien nodig krijg je gerichte oefeningen mee voor thuis.

Meer informatie

Welke effecten kun je verwachten van deze behandelmethode?

Welke effecten kun je verwachten van deze behandelmethode?

Jouw gehele lichaam wordt behandeld. Hierdoor verbetert je doorbloeding. Hormonen komen vrij die zorgen voor ontspanning en herstel.

  • Je wordt soepeler en je bewegingsvrijheid neemt toe (direct na de behandeling)
  • Je krijgt meer energie, omdat pijn vermindert/weg is en je veel soepeler bent.
  • Je voelt je ontspannen en kunt daardoor beter slapen.
  • Je darmstelsel verbetert: je kunt weer beter naar de wc
  • Je immuunsysteem verbetert: je krijgt een betere huid, nagels en minder haaruitval. Je bent beter beschermt tegen griep / verkoudheid.

Er komen veel afvalstoffen in je bloedbaan na deze behandeling. Drink daarom veel water. Het is normaal om een paar dagen meer pijn te hebben of vermoeid te zijn. Vooral als je langere tijd klachten had. Zorg voor jezelf en hou er rekening mee dat de duur van jouw klachten vaak iets zegt over de termijn van herstel. Neem die tijd dan ook echt.

Vraag hier vrijblijvend meer informatie aan of maak direct een afspraak

Andere veel gestelde vragen en antwoorden

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN NODIG?
Afhankelijk van de (duur van de) klacht heb ik gemiddeld 3-6 behandelingen nodig om een goed en blijvend resultaat te behalen. Je merkt vaak direct na de eerste behandeling effect. Veel mensen kiezen er daarna voor om eens in de 6 weken of 3 maanden terug te komen voor een onderhoudsbehandeling. Het is een volwaardige APK van je lichaam, waarbij je  goed voor jezelf en je lichaam zorgt.

DE EERSTE BEHANDELING
De intake en eerste behandeling duurt 75 minuten. Vervolgafspraken duren 60 minuten. Neem op de datum van je afspraak 3 (grote) handdoeken mee en een ID of paspoort. De behandeling komt in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraars, indien je vergoeding hebt voor de alternatieve geneeswijzen. Zie hier voor meer informatie over de zorgverzekeraars.

WAT ZIJN DE KOSTEN IN 2021 VOOR DE TOTALE LICHAAMSBEHANDELING?
De totale lichaamsbehandeling valt onder de natuurgeneeskunde en dus onder de alternatieve geneeswijzen. De kosten zijn €88 voor de eerste behandeling en €80 voor vervolgbehandeling. Zie ook de informatie over de zorgverzekeraars en de informatie over de tarieven.

WANNEER MOET IK KIEZEN VOOR EEN TOTALE LICHAAMSBEHANDELING EN WANNEER VOOR FYSIOTHERAPIE?
De eerste behandeling is altijd een Totale Lichaamsbehandeling op basis van de geïntegreerde therapie. De totale lichaamsbehandeling is een volledige APK van je lichaam. Je gehele lichaam wordt in z’n geheel nagekeken, getest en behandeld met massage technieken. Alleen via deze methode kan ik een volledig beeld krijgen van wat er met jou aan de hand is.
Mochten er tijdens de Totale Lichaamsbehandeling indicaties zijn voor fysiotherapie, dan overleggen we dat na de behandeling.

Recensies klanten

Hieronder staan enkele recensies van (voormalige) klanten.

Recensie Angelique

”De totale lichaamsbehandeling bij Nicole kan ik iedereen van harte aanbevelen. Ongelooflijk wat dat doet met je lichaam. Ik had verschillende klachten, pijnlijke rug, nek en schouders, veroorzaakt door stress. Grotendeels zijn de klachten verdwenen. Ik ga nu af en toe voor een onderhoudsbeurt (apk voor het lichaam).
Nog fantastischer vind ik dat zelfs mijn beenlengteverschil, die ik van kinds af aan had, niets te maken had met mijn gebroken been, maar met een scheefstand van het bekken. Geen enkele arts of podotherapeut heeft dat ooit ontdekt. Nicole zei na slechts een paar behandelingen, dat mijn bekken weer recht staat. Sindsdien heb ik de aangepaste zooltjes uit mijn schoenen gehaald.
De workshop KI kan ik ook iedereen aanbevelen. Het leert je anders denken en doen, bewustwording. Het geeft enorm veel kracht en tegelijkertijd rust in het lichaam als je je bewust bent van de KI-energie.
Ga zo door Nicole, je bent een topper!”
Angelique Navis-Koers

 

Recensie Bob

”Na een periode van alles geprobeerd te hebben en zoekende naar oplossingen waar klachten vandaan komen raak je het vertrouwen in je eigen lichaam een beetje kwijt. Is het stress, ligt het aan mijn werk, eet ik de juiste dingen? Of ben ik ergens allergisch voor? Met mijn schouder en nekklachten was ik al eens bij een houdingsdeskundige geweest. Dat hielp even maar de rugklachten en last van buik en darmen (mijn zwakke plek) bleven terugkomen en namen ook andere vormen aan.
In de krant viel mijn oog op een artikel van ‘Bij Nicole’ met in de titel “wat als het niet tussen de oren zit”……ik dacht, hé maar dat is precies mijn vraag. Een afspraak gemaakt en na een uitgebreide intake op papier en in de praktijk was het antwoord van Nicole direct, “ik denk dat ik je wel kan helpen”. Na de eerste behandeling was er al direct een verandering merkbaar. Mijn lichaam bevatte veel spanning en mijn blaas drukte op de darmen waardoor deze met name in de ochtend geprikkeld werden en ik continu het idee had dat ik naar de wc zou moeten. Het was niet alleen een idee blijkt. De spanning in mijn buik was ook erg hoog. Hoe een normale buik zou moeten voelen weet ik nu wel. De behandelingen die volgden kwamen qua tijd steeds verder uit elkaar te liggen en dat kon ook omdat het steeds stapje voor stapje beter gaat.
Het hele bijzondere aan de “Totale lichaambehandeling” die Nicole uitvoert is dat je zelf meer van je eigen lichaam komt te weten. Iedere persoon en lichaam is anders maar met de (brede)kennis van Nicole ga je samen op onderzoek uit. “Het is een APK voor je lichaam” wat op de website genoemd wordt dekt echt de lading. Dat je met simpele bekkenoefeningen (als man en niet een zwangere vrouw) rug, schouder en nekklachten kunt voorkomen, was voor mij “eerst zien dan geloven” maar het werkt. Je gaat letterlijk en figuurlijk beter in je vel zitten met als belangrijke bijkomstigheid dat je weer vertrouwen krijgt in je eigen lichaam. Signalen die afgegeven werden bleken wel degelijk ergens aan te liggen en er kan iets aan gedaan worden. Door weer te vertrouwen op je eigen lichaam maakt geestelijk ook iets los waardoor je weer energie krijgt.
Kortom, loop je met klachten rond en heb je al veel geprobeerd maar nog niet het gewenste resultaat waar je blij van wordt………maak eens een afspraak.”
Bob Hulshof

Recensie José

”Van de ‘Totale Lichaamsbehandeling’ die Nicole geeft had ik nog nooit gehoord. Ze kijkt in deze therapie naar de hele mens, de zg holistische mens. Alles staat met elkaar in verband en niets staat op zichzelf. Als je ergens een klacht heb, komt dat ergens vandaan. (De resultaten van het alleen behandelen van een bepaalde plek bijv met fysio, helpt wel maar vaak van korte duur is mijn ervaring). De oorzaak wil zij achterhalen. Dit kan fysiek zijn maar ook mentaal. Bijv stress. Ik heb Nicole en haar therapie als heel (des)kundig, integer, intensief, bijzonder en heel interessant ervaren met zeer goede resultaten. Haar kennis is groot, ze neemt haar werk heel serieus en ze beheerst haar therapie. Ze kan je na 1 consult al hel veel vertellen. Al met al ik ben een heel tevreden cliënt en kan haar echt aanbevelen.”
José klein Gunnewiek

Overige informatie

De praktijk is aangesloten bij beroepsvereniging VBAG en ingeschreven in het RBCZ register.

De praktijk onderhevig is aan het TCZ. Heeft u een klacht over dan kunt u terecht bij dit College van Beroep. Uiteraard hoop ik dan we er eerst samen uitkomen. Je bent van harte welkom om alles te delen.

Je kunt hier de algemene voorwaarden van de praktijk nalezen en hier het privacy statement.

 

Maak hier direct een afspraak voor een behandeling