‘What do you want?’ (Filmfragment The Notebook)

Een geweldig mooie filmscene uit: ‘The Notebook’ over de vraag der vragen: ‘Wat wil je eigenlijk?

Deze vraag heeft mij de afgelopen jaren zo vaak bezig gehouden? Het lijkt een makkelijke vraag, maar als je die écht serieus aan jezelf gaat stellen… De mogelijkheid dat je zélf kunt bepalen om een draai aan jouw leven te geven.. een totale omslag van denken. Je hóeft je niet in te voegen bij wat er al is. Je kunt het zélf bedenken en zelf je keuze bepalen. Trouwens niet bedenken, maar juist voelen. Want als iets niet je ding is dan voel je het vanzelf.

Een mooie scene uit The Notebook. Waarbij Allie en Noah elkaar na jaren weer ontmoeten. Allie (die verloofd is) voelt dat ze haar jeugdliefde Noah weer op moet zoeken. En als ze dan onverwacht bij hem blijft slapen en de dag erna teruggaat naar haar verloofde, confronteert Noah haar met de vraag:

‘What do you want?’

Alles heeft effect op alles. Kleuren hebben invloed op je, muziek, gedachten. Alles beïnvloedt jouw wereld. Jouw blik en visie. En daaropvolgend wat je doet. Hoe je je gedraagt en beweegt in de wereld. Kunst zien en dat verwoesten. Dat gebeurde met het werk van Barnett Newman met zijn schilderij: ‘Who’s afraid of Red, Yellow and Blue. Dit inspireerde mij tot het maken van dit filmpje.
Soms word ik geraakt en dat inspireert me enorm. Dat een regisseur het voor elkaar krijgt om iets te maken waarbij alles klopt. Dat het opeens geen film meer is, maar dat het echt wordt. Omdat je het voelt. Omdat je gegrepen wordt. Zoals in deze beroemde scene uit de film: ‘Braveheart’. Waarbij William Wallace zijn beroemde speech houdt om het leger te laten vechten voor de vrijheid
Een geweldig mooie filmscene uit: 'The Notebook' over de vraag der vragen: ‘Wat wil je eigenlijk? Deze vraag heeft mij de afgelopen jaren zo vaak bezig gehouden? Het lijkt een makkelijke vraag, maar als je die écht serieus aan jezelf gaat stellen... De mogelijkheid dat je zélf kunt bepalen om een draai aan jouw leven te geven.. een totale omslag van denken.
0 reacties

Laat jouw reactie achter