Jaarthema: Moeiteloos leven!

Ik was 2 weken terug bij het eerste weekend van 365 dagen succesvol. Een weekend met als thema ‘ik ben de baas’. Ofwel, jij besluit waar je voor wilt gaan. Jij besluit wat voor jou belangrijk is en dus ook wat jij wilt doen of veranderen. En dan is het handig om daar een thema aan te gaan koppelen, zodat je elke keuze die je maakt kunt checken met jouw thema. Zodat kiezen makkelijk word én je gelijk bezig bent met datgene wat je wilt. Dubbelop dus.

Ik heb voor mezelf besloten om ‘Moeiteloos Leven’ als jaarthema te kiezen. Telkens komt het weer terug dat ik overal hard voor aan het werk ben, maar dat het soms iets te hard is. Dat ik soms iets teveel m’n best doe. Kan je teveel je best doen? Schijnbaar wel. Ik merk het tenminste vaak dat ik onrustig word en het gevoel heb niet hard genoeg te gaan, niet genoeg te doen, niet genoeg te creëren, niet genoeg te bereiken. Met als gevolg dat ik nog harder ga werken en uiteindelijk gestrest op de bank zit en het gevoel heb niks echt goed te hebben gedaan.

Kun je teveel je best doen? Schijnbaar wel!

Moeiteloos leven betekent voor mij dat ik bij alle keuzes die ik maak check, voelt dit goed op dit moment of creëert dit een ‘druk’? Ik hou er namelijk van om ergens moeite voor te doen, alleen moeite doen wat druk oplevert daar pas ik voor.

Want het hoeft namelijk niet moeilijk te gaan. Het kan gewoon makkelijk gaan. En dat wordt vanaf nu mijn overtuiging. En alles mag tijd kosten. Net zoals en boom ook niet van de 1 op de andere dag een boom is (Zie ook het gedicht: ‘Alsof het niets is’).
En wat opent dit opeens een andere wereld. Als niks meer snel en met een bepaalde druk hoeft. En als niks meer moeilijk is, dan is alles opeens makkelijk en prima. Dan is het altijd goed.

Als niks moeilijk is, dan is alles opeens makkelijk!

En ik kon dan ook geen beter begin bedenken dan te starten met het boekje: ‘*Loos’ van Linda Commandeur. Vind het ontzettend inspirerend en gaaf wat zij voor elkaar weet te krijgen. Je kunt hier het boekje: ‘Moeiteloos met impact‘ bestellen.

Dus, hoe zag jouw jaar er afgelopen jaar uit? Wat wil je absoluut niet meer? En als je dat weet, dan weet je dus ook wat je wel wilt dit jaar. En dát ga je vervolgens koppelen in een mooi thema voor dit jaar.

En laat dat dan gelijk de clue zijn om jou te helpen keuzes te maken en je doel te bereiken.

Heel veel succes ermee!

Nieuwsbrief

Wil je ook blogs ontvangen met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling en op de hoogte zijn van nieuwe trajecten? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!

Alles heeft effect op alles. Kleuren hebben invloed op je, muziek, gedachten. Alles beïnvloedt jouw wereld. Jouw blik en visie. En daaropvolgend wat je doet. Hoe je je gedraagt en beweegt in de wereld. Kunst zien en dat verwoesten. Dat gebeurde met het werk van Barnett Newman met zijn schilderij: ‘Who’s afraid of Red, Yellow and Blue. Dit inspireerde mij tot het maken van dit filmpje.
Soms word ik geraakt en dat inspireert me enorm. Dat een regisseur het voor elkaar krijgt om iets te maken waarbij alles klopt. Dat het opeens geen film meer is, maar dat het echt wordt. Omdat je het voelt. Omdat je gegrepen wordt. Zoals in deze beroemde scene uit de film: ‘Braveheart’. Waarbij William Wallace zijn beroemde speech houdt om het leger te laten vechten voor de vrijheid
Een geweldig mooie filmscene uit: 'The Notebook' over de vraag der vragen: ‘Wat wil je eigenlijk? Deze vraag heeft mij de afgelopen jaren zo vaak bezig gehouden? Het lijkt een makkelijke vraag, maar als je die écht serieus aan jezelf gaat stellen... De mogelijkheid dat je zélf kunt bepalen om een draai aan jouw leven te geven.. een totale omslag van denken.
0 reacties

Laat jouw reactie achter