Gun de wereld jouw idee

Pas als je creëert en zichtbaar maakt, maak je van niets iets. Een idee is heel speciaal. Dat is voor jou, omdat jij het bedenkt. Jij bent namelijk de enige met precies die inspiratie op precies die manier.

Maar als je dat idee niet aan de wereld geeft dan blijft het niets. Als je jouw visie niet omzet in een vorm of creatie gaat het terug naar waar het vandaan kwam. En dat is maar goed ook, want je kunt niet alles. De kunst is om eruit te pikken waar je echt van voelt dat je er iets mee moet.

Als je jouw idee niet aan de wereld geeft dan blijft het niets

En als je die prikkel dan voelt. En je weet precies als je dat hebt. Die instant energie om ermee aan de slag te gaan. Dan is het absoluut bedoeld voor jou. Dan ben jij diegene om het om te zetten in een creatieve vorm. En doe dat dan ook! Want dan geef je de wereld de mogelijkheid om er kennis mee te maken.

Want hoe zonde is het.. als jij dit wel wilt, maar je hebt geen tijd. Of je weet niet goed wat je omgeving er van vindt. Of je weet niet of je het wel kan. Hoe zonde is het dat je het daarom de wereld niet laat zien. Omdat wij het nooit zouden kunnen op de manier hoe jij dat doet. Omdat wij jou niet zijn.

Wij kunnen nooit creëren hoe jij dat kan, omdat wij jou niet zijn.

Ik doe dit zelf door mijn blogs, gedichten, SF-boek (in wording) en mijn (online) programma’s. En soms is dat niet makkelijk. Vooral als ik merk dat de vorm (de ambacht) lastiger is als ik dacht. Dat de ideeën er wel zijn, maar dat de ambacht een kunst op zichzelf is. De enige manier om erachter te komen of het bij me past is door het gewoon te doen. En alles wat ik dan tussendoor stop, dat stop ik. En alles waar ik mee doorga… daarvan weet ik gewoon, dit is het!

Dus wat is jouw iets? Wat is jouw idee of verhaal? En hoe zet jij dit om in jouw vorm?

P.s. ik heb er ook een gedicht over geschreven: ‘Van niets naar iets’

Nieuwsbrief ontvangen?

Krijg inspiratie over het vergroten van je creatiekracht en het vormen van je eigen visie!

Alles heeft effect op alles. Kleuren hebben invloed op je, muziek, gedachten. Alles beïnvloedt jouw wereld. Jouw blik en visie. En daaropvolgend wat je doet. Hoe je je gedraagt en beweegt in de wereld. Kunst zien en dat verwoesten. Dat gebeurde met het werk van Barnett Newman met zijn schilderij: ‘Who’s afraid of Red, Yellow and Blue. Dit inspireerde mij tot het maken van dit filmpje.
Soms word ik geraakt en dat inspireert me enorm. Dat een regisseur het voor elkaar krijgt om iets te maken waarbij alles klopt. Dat het opeens geen film meer is, maar dat het echt wordt. Omdat je het voelt. Omdat je gegrepen wordt. Zoals in deze beroemde scene uit de film: ‘Braveheart’. Waarbij William Wallace zijn beroemde speech houdt om het leger te laten vechten voor de vrijheid
Een geweldig mooie filmscene uit: 'The Notebook' over de vraag der vragen: ‘Wat wil je eigenlijk? Deze vraag heeft mij de afgelopen jaren zo vaak bezig gehouden? Het lijkt een makkelijke vraag, maar als je die écht serieus aan jezelf gaat stellen... De mogelijkheid dat je zélf kunt bepalen om een draai aan jouw leven te geven.. een totale omslag van denken.
0 reacties

Laat jouw reactie achter