Gedicht: ‘Van niets naar iets’

Ik vind het altijd mooi om te bedenken dat alles om me heen bedacht is. Iemand heeft een idee gekregen en dat tot uiting gebracht in een vorm. Dit kan zijn een film, schilderij of boek of in een gebouw, apparaat of muziekstuk. Alles is bedacht. Maar pas op het moment dat je met een idee wat gaat doen dan wordt het wat. Ik kan me alleen maar voorstellen hoeveel ideeën er nog meer zijn die aan het wachten zijn tot ze ook worden gecreëerd. Ik heb daar in het artikel: ‘Gun de wereld jouw idee‘, meer over geschreven.
(De tekst gaat onder de afbeelding verder).

Gedicht: 'Van niets naar iets'

Eerst was er niets
Tot jij
Idee
Creatie
Vorm
Toen was er iets

 

Alles is er al
Maar eerst was er niets
Tot jij

Toen kwam zomaar uit niets
De mogelijkheid
Van iets

Alles heeft effect op alles. Kleuren hebben invloed op je, muziek, gedachten. Alles beïnvloedt jouw wereld. Jouw blik en visie. En daaropvolgend wat je doet. Hoe je je gedraagt en beweegt in de wereld. Kunst zien en dat verwoesten. Dat gebeurde met het werk van Barnett Newman met zijn schilderij: ‘Who’s afraid of Red, Yellow and Blue. Dit inspireerde mij tot het maken van dit filmpje.
Soms word ik geraakt en dat inspireert me enorm. Dat een regisseur het voor elkaar krijgt om iets te maken waarbij alles klopt. Dat het opeens geen film meer is, maar dat het echt wordt. Omdat je het voelt. Omdat je gegrepen wordt. Zoals in deze beroemde scene uit de film: ‘Braveheart’. Waarbij William Wallace zijn beroemde speech houdt om het leger te laten vechten voor de vrijheid
Een geweldig mooie filmscene uit: 'The Notebook' over de vraag der vragen: ‘Wat wil je eigenlijk? Deze vraag heeft mij de afgelopen jaren zo vaak bezig gehouden? Het lijkt een makkelijke vraag, maar als je die écht serieus aan jezelf gaat stellen... De mogelijkheid dat je zélf kunt bepalen om een draai aan jouw leven te geven.. een totale omslag van denken.

Nieuwsbrief ontvangen?

Krijg inspiratie over het vergroten van je creatiekracht en het vormen van je eigen visie!

0 reacties

Laat jouw reactie achter