Gedicht: ‘Alsof het niets is’

Soms heb je opeens een ingeving. Dan kun je de wereld anders bekijken dan voorheen. Terwijl er eigenlijk niks verandert is. Zo ook over een boom. Dat staat daar maar opeens. Of helemaal niet opeens?

Gedicht: Alsof het niets is

Jij staat daar
Alsof ’t niets is
Alsof ’t altijd
al zo is geweest

Stevig verankerd
gewoon
te zijn
Alsof ’t niets is

Zo makkelijk
te stralen
opgeheven
te zijn
Alsof ’t niets is

Alsof toen we even
niet keken
jij daar was
niet dat zaadje
niet die vrucht

in een bodem
van liefde
en geduld
en de tijd
Alsof ’t niets is

Dit helpt mij om telkens te beseffen dat ik alles veel meer de tijd mag geven. Niks gaat vanzelf. Of is dat slechts een gedachte? En gaat juist niet alles vanzelf als je het concept van tijd loslaat? Alleen maar aandacht en liefde en vertrouwen. Net zoals de natuur.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je regelmatig leuke blogs ontvangen in je mailbox? Je krijgt inspiratie over persoonlijke ontwikkeling, groei, verandering en stappen zetten.

Alles heeft effect op alles. Kleuren hebben invloed op je, muziek, gedachten. Alles beïnvloedt jouw wereld. Jouw blik en visie. En daaropvolgend wat je doet. Hoe je je gedraagt en beweegt in de wereld. Kunst zien en dat verwoesten. Dat gebeurde met het werk van Barnett Newman met zijn schilderij: ‘Who’s afraid of Red, Yellow and Blue. Dit inspireerde mij tot het maken van dit filmpje.
Soms word ik geraakt en dat inspireert me enorm. Dat een regisseur het voor elkaar krijgt om iets te maken waarbij alles klopt. Dat het opeens geen film meer is, maar dat het echt wordt. Omdat je het voelt. Omdat je gegrepen wordt. Zoals in deze beroemde scene uit de film: ‘Braveheart’. Waarbij William Wallace zijn beroemde speech houdt om het leger te laten vechten voor de vrijheid
Een geweldig mooie filmscene uit: 'The Notebook' over de vraag der vragen: ‘Wat wil je eigenlijk? Deze vraag heeft mij de afgelopen jaren zo vaak bezig gehouden? Het lijkt een makkelijke vraag, maar als je die écht serieus aan jezelf gaat stellen... De mogelijkheid dat je zélf kunt bepalen om een draai aan jouw leven te geven.. een totale omslag van denken.
0 reacties

Laat jouw reactie achter