Freedom speech (Filmfragment Braveheart)

Soms word ik geraakt en dat inspireert me enorm.

Dat een regisseur het voor elkaar krijgt om iets te maken waarbij alles klopt. Dat het opeens geen film meer is, maar dat het echt wordt. Omdat je het voelt. Omdat je gegrepen wordt.

Dat het totale plaatje van muziek, camera, geluid, verhaal, acteertalent en gewoon de hele productie samenvalt. En jou uit je dagelijkse sores trekt. Je meeneemt en je in een wereld zuigt waar je daarvoor niet in zat. Om je anders te laten voelen dan daarvoor. Dat inspireert me enorm.

Zoals deze beroemde scene uit de film: ‘Braveheart’. Waarbij William Wallace zijn beroemde speech houdt om het leger te laten vechten voor de vrijheid.

“Fight and you may die. Run and you’ll live… at least a while. And, dying in your beds many years from now, would you be willing to trade all the days from this day to that… for one chance, just one chance to come back here and tell our enemies; that they may take our lives, but they’ll never take our freedom!

Alles heeft effect op alles. Kleuren hebben invloed op je, muziek, gedachten. Alles beïnvloedt jouw wereld. Jouw blik en visie. En daaropvolgend wat je doet. Hoe je je gedraagt en beweegt in de wereld. Kunst zien en dat verwoesten. Dat gebeurde met het werk van Barnett Newman met zijn schilderij: ‘Who’s afraid of Red, Yellow and Blue. Dit inspireerde mij tot het maken van dit filmpje.
Soms word ik geraakt en dat inspireert me enorm. Dat een regisseur het voor elkaar krijgt om iets te maken waarbij alles klopt. Dat het opeens geen film meer is, maar dat het echt wordt. Omdat je het voelt. Omdat je gegrepen wordt. Zoals in deze beroemde scene uit de film: ‘Braveheart’. Waarbij William Wallace zijn beroemde speech houdt om het leger te laten vechten voor de vrijheid
Een geweldig mooie filmscene uit: 'The Notebook' over de vraag der vragen: ‘Wat wil je eigenlijk? Deze vraag heeft mij de afgelopen jaren zo vaak bezig gehouden? Het lijkt een makkelijke vraag, maar als je die écht serieus aan jezelf gaat stellen... De mogelijkheid dat je zélf kunt bepalen om een draai aan jouw leven te geven.. een totale omslag van denken.
0 reacties

Laat jouw reactie achter